LOADING...

Tutustu uusiin ihmisiin hostelleissa

Matkoilla hostellit ovat helpoin ja paras paikka tutustua uusiin ihmisiin. Etenkin yksin matkustaville hostellissa asuminen on erinomainen vaihtoehto, sillä siellä majoittuminen perustuu rentoon ilmapiirin ja yhteisöllisyyteen. Etenkin makuusaleissa asuvat joutuvat pakostakin kommunikoimaan keskenään ja tutustumaan toisiinsa. Yhteisöllisyyden takia niissä harvemmin majoitutaan, jos halutaan viettää loma omassa rauhassa.

Kuinka toisiin ihmisiin tutustutaan?

Monet ehkä tuntevat itsensä ujoksi saapuessaan uuteen maahan ja tuntemattomaan ympäristöön. Hostellissa majoittuvat ovat kaikki samassa tilanteessa. Jotkut heistä ovat mahdollisesti matkustelleet jo useita vuosia ja kuukausia, toiset ovat vasta aloittelemassa. Parasta on unohtaa ennakkoluulot ja pelkonsa. Rohkealla ja reippaalla asenteella voi majapaikassa tutustua uusiin ihmisiin helpommin kuin voisi luulla.

Positiivisuus kannattaa

Positiivinen asenne ja energia tekevät kenestä tahansa helposti lähestyttävän. Hymyily ja ystävälliset sanat ovat perusta hyville ihmissuhteille. Esimerkiksi tervehtiminen ja kuulumisien kysyminen ovat erinomainen tapa aloittaa keskustelu.

Ota osaa yhteisiin tapahtumiin

Hostelleissa kannattaa ottaa osaa yhteisiin tapahtumiin ja tekemisiin. Aamupala on loistava hetki kysellä muiden päivän suunnitelmista ja saada ideoita omalle matkalle. Samalla voi jopa sopia yhteisistä suunnitelmista muiden kanssa – retkistä, ruokailuista, iltaohjelmasta. Yhdessä tekemällä lomasta saa ehdottomasti paljon enemmän irti. Henkilökunta voi auttaa myös tapahtumien ja retkien järjestämisessä.

Pidemmällä matkalla tutustuu paremmin

Jos matkan aikana on tarkoitus tutustua uusiin ihmisiin, reissun pituus kannattaa suunnitella sen mukaisesti. Kahdessa päivässä ei yleensä ehdi kovin hyvin tutustua kenenkään. Ensimmäinen päivä nimittäin yleensä menee hostelliin ja uuteen ympäristöön tutustumiseen, mutta silloin on myös hyvä tilaisuus tarkkailla muita matkailijoita. Toiset yksin matkustavat tai ujonoloiset ihmiset varmasti haluavat tutustua uusiin tuttavuuksiin.

Karista ennakkoluulot

Suurin este toisiin tutustumisessa on omat ennakkoluulot. Ketään ei tulisi tuomita ulkonäön, kansallisuuden, iän, ammatin tai uskonnon takia. Jokainen on yksilö. Voi käydä hyvinkin niin, että ne erikoisemmat ihmiset ovatkin kaikkein ystävällisempiä ja kiinnostavampia koko hostellissa. Näihin persooniin tutustumista ei missään nimessä kannata jättää väliin.

Kysy ja puhu paljon

Hyvän keskustelun ylläpitämiseksi kannattaa kysellä paljon. Tyhmiä kysymyksiä ei tarvitse pelätä, sillä niitä ei ole. Välitön ja rohkea lähestymistapa sulattaa kaikki jäät uuden tuttavuuden väliltä.

Uutta tuttavuutta muodostaessa on hyvä muistaa, että kysymyksiin pitää vastata pitkästi. Lyhyet ja töksähtävät vastaukset karkottavat vastapuolen nopeasti muualle.

Löydä yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja tee yhteisiä suunnitelmia

Yhteiset kiinnostuksen aiheet lähentävät tuntemattomia parhaiten. Kyselemällä voi selvittää, tykkääkö uusi tuttavuus taiteesta, urheilusta, musiikista, museoista tai baareista. Kiinnostuksen avulla pystytään tekemään yhteisiä suunnitelmia retkistä tai tapaamisista.

Hostellien yhteiset oleskelutilat ovat oiva paikka järjestää peli-iltoja tai muita teemailtoja. Majapaikan varustelusta riippuen yhteisenä tapahtumana voi olla vaikkapa saunailta tai uima-allasbileet. Jokainen voi esimerkiksi tuoda jotain syötävää ja juotavaa, jotta järjestelyn kustannukset jaetaan kaikkien kesken.

Osallistu kaikkiin aktiviteetteihin

Hostellit itse järjestävät päivittäistä yhteistä ohjelmaa, kuten kaupunkikierroksia, grilli-iltoja tai muita aktiviteetteja. Niiden retkille osallistuvat ainoastaan majapaikan asukkaat, joten ne ovat edullisuuden lisäksi vaivaton tapa lähestyä muita asukkaita. Iltaisin yhteistiloissa on kiva jakaa päivän kokemuksia ja tutustua muiden matkasuunnitelmiin. Voi olla, että jonkun kanssamatkustajan suunnitelmat ovat samat ja voitte lyöttäytyä yhteen.

Hostellissa asuminen on elämää mullistava kokemus

Hostellit ovat kuin pikakurssi muihin kulttuureihin ja uusiin ihmissuhteisiin. Niissä asuminen antaa paljon, kun huomaa, ettei omaa kielitaitoa tai ujoutta tarvitsekaan hävetä. Ujoista voi tulla rohkeampia ja kielitaito paranee. Uudet ihmiset luovat maailmanlaajuisen ystävien verkoston, jonka arvoa ei voi mitata rahassa.